Турция арестува трима българи за връзки с Гюлен

Турция арестува трима българи за връзки с Гюлен | StandartNews.com

Трима българи са задържани в Одрин. Това потвърди по БНТ и Нова ТВ българският посланик в Турция Надежда Нейнски. Тя заяви, че имената им са ясни и в момента тримата се намират в затвор от закрит тип в Одрин с обвинение за трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация.

Преди пет дни одринските власти са арестували трима българи по обвинение, че се опитвали да прехвърлят нелегално у нас сподвижници на Фетуллах Гюлен. Той е сочен за организатор на опита за преврат в Турция миналата година. Арестувани са и шестима турски граждани, сред които и дете, съобщи турското издание "Хаберлер", като се позова на местната полиция.

"Генералният консул на Одрин е получил информация от турските власти, че на 17 ноември този месец са били задържани трима български граждани. На 20 ноември на тях е наложена мярка задържане под стража. В момента тримата се намират в затвор от закрит тип в Одрин. Те са обвинени в нарушаване на закон 220 чл. 7 като обвинението гласи трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация", обясни Надежда Нейнски.

Тя заяви, че турските власти все още не са се свързали с нашата страна по надлежния ред, поради въведеното извънредно положение в Турция след опита за преврат.

По думите на Надежда Нейнски консулите са в постоянен контакт с полицията и прокуратурата. На този етап има досъдебно разследване и не се знае кога прокуратурата ще внесе обвинението в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай