Турнир събра средства за лечение на дете

Турнир събра средства за лечение на дете | StandartNews.com

Традиционният турнир „Скуош с усмивка" отбеляза първия си рожден ден с благотворително състезание, в което се включи като специален гост и най-добрата българска бадминтонистка Линда Зечири.

12-ото издание на турнира за любители се проведе в „Мони Скуош клуб" в НСА. Зечири, която вече се класира на практика за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, дари фланелка от официалния си екип за Европейското първенство, която беше разиграна на търг от участниците и беше спечелена от бизнесмена Огнян Чорбаджиев. Средствата отидоха за лечението на 8-годишната Таня Сурчева от Бургас, която се бори със злокачествен герминативно-клетъчен тумор. Отделно участниците направи дарения по банковата сметка на детето.

„Стискам палци Тани да се оправи и вярвам, че ще се пребори с болестта! По принцип винаги участвам в подобни акции. Преди години съм играла скуош и намирам играта за много интересна и динамична. След Рио може би ще се включа в някой от турнирите „Скуош с усмивка", обеща Линда Зечири, която ще бъде поставена под №8 на европейското във Франция, което започва на 26 април.

Победител в 12-ото издание на състезанието стана Павел Тонов, който спечели първата си титла след 2:1 гейма на финала срещу многократния шампион от „Скуош с усмивка" Калоян Миланов – Суши нинджата.
С тематична торта по случай първия рожден ден завърши аматьорският турнир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай