Циганско лято от 28-и октомври

Циганско лято от 28-и октомври | StandartNews.com

Циганско лято няма да ни пропусне, но ще дойде в края на октомври и началото на ноември. След 28 октомври този месец максималните температури ще скочат до 17-20 градуса и ще бъде слънчево, тихо и без валежи, сочат прогнозите на синоптиците. "Циганското лято тази година ще закъснее, защото то най-често започва на 26 октомври - Димитровден. Тогава обаче ще е все още студено и дъждовно. Валежите ще спрат след 28 октомври и до 5-6 ноември ще се задържи топло и слънчево", обясни казват още метеоролозите.

Заради сблъсъка на два циклона, идващи от Русия и Гърция, през първите дни на тази седмица се очаква студено време и обилни валежи - между 40 и 50 л/кв.м в различните части на страната. Най-много дъжд ще падне в Югозападна България. Температурите ще са средно с 5 градуса по-ниски от обичайните за това време на годината. Слънце ще има в края на седмицата, но ще се задържи само до неделя, когато отново се задават валежи.
Зимата тази година ще е топла и суха, сочат още прогнозите.

Магнитни бури пък се очакват днес. След това обстановката отново ще се успокои за кратко до 23 и 24 октомври, когато се задават нови магнитни бури. Наближаващите явления ще са слаби, но въпреки това ще се усетят от по-чувствителните хора. Специалистите предупреждават, че някои хора може да се чувстват раздразнителни, неспокойни и да се оплакват от главоболите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай