Църквата иска законодателни промени от Главчев

Църквата иска законодателни промени от Главчев | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Срещата беше по покана на митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква. В разговора участваха председателят на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев и председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

Председателят на парламента отбеляза, че църквата през вековете винаги е била нашето духовно упование. Димитър Главчев добави, че добрите отношения и ползотворното взаимодействие между Светия Синод и законодателната институция отдавна са традиция. Ние ще положим всички усилия нашето отлично сътрудничество не само да продължи, но и да се задълбочи, подчерта още председателят на Народното събрание.

По време разговора бе потвърдено, че е важно и полезно парламентът и Българската православна църква да работят заедно за доброто и благоденствието на българския народ. От страна на Светия Синод бяха поставени редица въпроси, за които да се търсят законодателни решения. Уточнено бе, че тяхното обсъждане ще продължи в ресорните парламентарни комисии с участието на представители на Синода.

Димитър Главчев подари на Негово Светейшество патриарх Неофит почетен плакет на Народното събрание с лика на първия български екзарх – Антим Първи, председател на Учредителното народно събрание. Патриарх Неофит от своя страна подари на председателя на парламента Летопис на Българската православна църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай