12:40 ч.

14.02.17

1 мин.

0

2

0

"Топлофикация - София" може да бъде глобена заради аварията

от редактор Росана Манева |

"Топлофикация - София" може да бъде глобена заради аварията
Снимка: БГНЕС

"Топлофикация - София" може и да бъде глобена заради аварията, оставила на студено хиляди столичани в началото на февруари. Точният размер на финансовата санкция обаче тепърва ще се уточнява. Това съобщи Евгения Харитонова от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) пред БНР. Тя бе категорична, че до отнемане на лиценз няма да стигне.


"Първо, искам да ви кажа, че едно отнемане на лиценз предполага една дълга процедура, след това назначаване на особен управител, което не знам точно как ще стане. Тази процедура трябваше да бъде разписана в Закона за енергетиката, но не е разписана", заяви Харитонова.


Харитонова допълни, че компенсации за хората, останали на студено повече от 48 часа, ще има. Обмисля се промяна в общите условия на договора на "Топлофикация" с потребителите, така че да се улесни процедурата по обезщетяване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:54 · 16.02.2017
И те ще си избият глобата от НАС! Измислете нещо по-добро, моля!
potrebitel · 23:24 · 15.02.2017
Като глобят Топлофикация от чии джобове ще се вземат тези пари и в чии джобове ще отидат? С една дума, каква ще бъде ползата за потърпевшите потребители?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент