Теленор организира конкурс за млади таланти

Теленор организира конкурс за млади таланти | StandartNews.com

Теленор организира конкурс за активни млади хора с изявен интерес в социалната сфера и дигиталните технологии, които да представят България на международния форум Telenor Youth Forum 2017. Българските делегати ще имат възможност да работят с млади хора от цял свят по социално значими проекти, както и да присъстват на международни семинари в Осло и Банкок.

За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да са настоящи или завършили студенти, родени между 1 януари 1989 г. и 1 януари 1997 г. и да владеят писмено и говоримо английски език. Те трябва да изпратят своя актуална автобиография и да подготвят кратък текст на тема „Дигитализация за мир" на английски език в специална онлайн-платформа до 15 август 2017 г. В кандидатурата си, всеки участник може да представи своята мотивация, идеи и опит в реализацията на позитивни промени в социалната, икономическа или екологична сфера.

Четирима от всички кандидатствали, ще бъдат поканени на видеоинтервю, на което да защитят кандидатурата си. На следващ етап, жури от представители на Теленор, Junior Achievement и природозащитната организация WWF ще избере двамата победители, които ще представят България на Telenor Youth Forum 2017.

Форумът, в който ще вземат участие млади таланти от 12 държави, където присъства Теленор, ще започне със семинар от 8 до 10 декември в Осло. Компанията ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя на двамата победители. На участниците ще бъдат възложени проекти, по които да работят в екипи през следващите месеци. Освен това, финалистите във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир и ще присъстват на традиционния концерт след нея.

Делегатите ще се срещнат отново през май 2018 г. в Банкок, Тайланд, където резултатите от работата им ще бъдат представени чрез специална дигитална изложба. В заключителната част на форума, екипът, работил по най-високо оценения проект, ще бъде обявен за победител.

Спечелилият отбор ще бъде награден с още едно пътуване до Осло и възможност за представяне в следващото издание на форума.

Българските победители от миналогодишното издание на конкурса, Ани Колева и Боян Петров, наскоро се завърнаха от Банкок, където се проведе заключителната част на предишното издание на форума. По време на семинарите, Ани и Боян, заедно с останалите делегати, имаха възможност да получат ценни съвети от експерти в международни организации като УНИЦЕФ, Световната образователна фондация, Червения кръст и др.

Международната инициатива Telenor Youth Forum се провежда за пета поредна година като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как дигиталните технологии насърчават позитивната промяна в обществото. Инициативата се осъществява като част от сътрудничеството на Теленор Груп с Центъра на Нобеловата награда за мир. Подробна информация за конкурса на Теленор е публикувана на http://www.telenor.bg/bg/careers/youth-initiatives/telenoryouth-
forum-2017.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай