Търново отбеляза Деня на независимостта /ОБНОВЕНА/

Това е един от малкото поводи за самочувствие, отбеляза Илияна Йотова

Търново отбеляза Деня на независимостта /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

С тържествена света литургия в храма светиня "Свети 40 мъченици" в Търново беше отбелязвана на 109-тата годишнина от обявяването Независимостта на България.

На събитието бяха кметът Даниел Панов и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Включиха се също министрите Теменужка Петкова и Николай Нанков, депутати и представители на местната власт и институции.

С празничен водосвет по традиции бяха поръсени знамената на НВУ и търновски организации.

Речи произнесоха кметът Даниел Панов, вицепрезидентът Илияна Йотова и депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Огромна чест и вълнение е за всеки български държавник да говори пред българите на този празник. Независимостта е един от редките извори на самочувствие за българите. 22 септември е предизвикателство пред съвременните български политици. Днес българската държава е изправена пред важни решения, гражданите искат държавата да е силна, а институциите да работят за тях. Днес повече от всякога българските държавници трябва да сме достойни за делото на независимостта. Да не забравяме, че независимостта е дело за българския народ и дело на българския народ". Това заяви в своята реч по случай честването на 109-тата годишнина от Независимостта на България вицепрезидентът Илияна Йотова.

Прочетен беше поздрав, изпратен от премиера Бойко Борисов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай