07:30 ч.

13.10.17

1 мин.

0

0

0

Св. мъченици Карп и Папила били обезглавени с меч

от редактор |

Св. мъченици Карп и Папила били обезглавени с меч

Пресветата Българска православна църква почита днес паметта на Св. мчци Карп и Папила.


Светите мъченици Карп и Папила били родени в Пергам (Мала Азия) и живяли в края на II и първата половина на III век. За всички жители на града двамата били образец на християнски добродетели. По-късно Карп бил избран за епископ на град Тиатир, а Папила приел чин дякон от него.


По време на гонението на християните, предприето от император Деций Трян (249-251 г.) в Тиатир било устроено от управителя Вавилий езическо тържество, в което Карп и Папила не участвали. Затова той заповядал да бъдат публично наказани и да се отрекат от вярата си. След това били откарани в град Пергам, където също били измъчвани. Накрая им отсекли главите с меч. Заедно с двамата мъченици била обезглавена и сестрата на дякон Папила света Агатоника.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент