Старт за националната кампания „Be active – Даваме повече"

Старт за националната кампания  „Be active – Даваме повече" | StandartNews.com

Днес, на специално организирано събитие в столичното I-во СОУ „Пенчо Славейков", стартира националната социалноотговорна кампания на Български спортен тотализатор „Be active – Даваме повече". Цял час учениците от 9, 10, 11 и 12 клас спортуваха активно заедно с лицата на кампанията - любимите музикални изпълнители от формация 4 D – Део, Лео, Рафи и Играта. В спортните състезания се включиха и известните български спортисти - Йорндан Йовчев и Димо Тонев. Те дадоха личен пример и разказаха на децата колко е важно да се спортува и да се води здравословен начин на живот.

След баскетбола, волейбола, футбола и редица други спортни игри, празникът завърши с много музика и танци. 4 D изпяха на живо своите хитове специално за всички ученици, сред които и парчето на кампанията „Даваме повече". То беше създадено от изпълнителите изцяло на спортна тема с идеята да провокират младите хора да спортуват повече.

Именно да накара учениците от горните класове да спортуват активно и да се хранят здравословно е целта на кампанията. Инициативата е продължение на Европейската седмица на спорта и се провежда с подкрепата на Европейската комисия и Съюза на европейските лотарии (EL). Партньори на „Be active – Даваме повече" са Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието.

„Спортът възпитава и развива в младите постоянство, упоритост, състезателен дух. Като директор на Спорт Тото, единственото предприятие у нас, което подкрепя българския спорт съзнавам, че наша отговорност е да опитаме да провокираме вас, младите, да спортувате и да живеете разумно и активно", отправи своето послание към учениците Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор.

С провеждане на спортни състезания и беседи с децата, ще протекат всички посещения на изпълнителите от 4 D формацията и спортистите в различни училища в цялата страна в рамките на кампанията. Тя започва от днес и ще продължи до 20 март 2017 г. Заедно с нея стартира и национален ученически конкурс за видеоклипове „Be active-изирай се. Даваме повече!". За да се включат в конкурса учениците ще трябват да записват видео клипове с послания към всички българи да спортуват повече и съвети как да се води по-здравословен начин на живот. В изработването на видеото трябва да участва целия клас, след което да се качи във Фейсбук с хаштаг #Beactive и да се сподели на фейсбук страницата на конкурса. Най-добрите видеоклипове ще бъдат класирани и наградени със спортни награди за целия клас и училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай