Старт на Чудесата в Малкия Йерусалим

Старт на Чудесата в Малкия Йерусалим | StandartNews.com

Чудесата на България 2016 г. стартират днес от Малкия Йерусалим. Главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова ще обяви началото и регламента на тазгодишното гласуване по време на дискусия в Асеновград - градът с най-много църкви на глава от населението у нас. На една маса в Градската библиотека вестникът ни събира вицепрезидента Маргарита Попова, изпълнителна, законодателна и местна власт, историци, археолози, представители на туристическия бранш и местния бизнес, за да начертае нови маршрути за културно-исторически туризъм.

Акцент във форума ще са манастирите. Кампанията "Чудесата на България" ще отдели през 2016 г. специално внимание на духовните съкровищници на България и включването им в новите културно-исторически маршрути.
домакин на форума ще бъде зам.кметът на Асеновград инж.Мария Вълканова. Възможностите за културно-исторически и СПА туризъм в областта ще представи Снежана Атанасова, шеф на дирекция "Европейска интеграция" в Областна администрация Пловдив. Чудесата на Бачково ще защити кметът Христо Калчев, а на Хисаря - кметът Пенка Дойнова. Ангажимменти за развитието на културно-историческия туризъм в райота ще поемат проф. Николай Овчаров, съветник на културния министър и зам.-председателят на комисията по култура Петър Кадиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай