Старият Пловдив събира учени от 4 континента

Старият Пловдив събира учени от 4 континента | StandartNews.com

Учени от 23 страни от четири континента /Европа, Азия, Африка и Северна Америка/ се събират на международна конференция по комбинаторен анализ на изображения (IWCIA'17), която ще се състои от 19 до 21 юни в Старинен Пловдив.

Форумът се прави от 25 години, всеки път в различна държава, и за първи път Пловдив ще бъде домакин на това събитие.

Комбинаторният анализ на изображения е научна дисциплина, основана на абстрактни математически теории и техники от "дискретната" математика (наричана още "езикът на компютрите"). Краен продукт на научните изследвания са математически модели и методи за решаване на проблеми от реалния живот, възникващи в различни "социално чувствителни" области на човешката дейност като медицината, роботиката, отбраната и сигурността, се посочва в съобщението.

Идеята за провеждането на тазгодишната IWCIA в Пловдив е на Валентин Бримков и Ренета Бърнева, професори в Университета на щата Ню Йорк и водещи учени в тази област. В помощ е местен организационен комитет, включващ няколко учени от Пловдив и София, както и студенти и ученици от Пловдивската математическа гимназия, в партньорство с община Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай