07:20 ч.

15.05.18

1 мин.

0

6

0

"СТАНДАРТ" ПОКАЗВА В БЕРЛИН КАКВО СМЕ ДАЛИ НА ЕВРОПА

от редактор |

"СТАНДАРТ" ПОКАЗВА В БЕРЛИН КАКВО СМЕ ДАЛИ НА ЕВРОПА

Първата къща в Европа - от праисторическото селище в Слатина, първата следа от човешко присъствие на континента, открита в пещерата "Козарника", първото обработено злато от варненския халколитен некропол, първата фабрика за сол в Провадия Солницата и първият християнски манастир "Св. Атанасий" край Чирпан ще оживеят в Берлин.


Уникалният принос на България в европейското културно наследство ще бъде акцентът в презентацията "Чудесата на България" на "Стандарт". На 21 юни носителите на наградите на ЕС за културно наследство/наградите на Europa Nostra ще представят своите постижения в областта на културното наследство на Панаира на високите постижения в Allianz Forum. Те ще участват в различни други прояви на срещата на високо равнище за европейското културно наследство под надслов „Споделяне на наследството – споделяне на ценностите", която ще се проведе от 18 до 24 юни в Берлин.


Организирана съвместно от Europa Nostra, Германския комитет за културно наследство (DNK) и Фондацията за културно наследство на Прусия (SPK), срещата на високо равнище има за цел да способства за създаването на амбициозна европейска програма и план за действие в областта на културното наследство като трайна следа от Европейската година на културното наследство.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:05 · 15.05.2018
Дали смe грънци когто ги e имало тeзи работи по тия зeми българитe кои знаe къда са били диваци
Потребител · 03:17 · 17.05.2018
@Потребител нeмало e българи
Потребител · 14:22 · 15.05.2018
И сега първата Тиква - премиер
Потребител · 07:59 · 15.05.2018
Може да покажете богатата култура на земите от днешна България, ама да ги приписвате за български принос в Европейската култура, няма ли да дойде малко множко а?
Свирепият · 08:18 · 15.05.2018
@Потребител Ами ,няма да е малко множко,а ще бъде самата истина!Защото има всички доказателства за това и Европа трябва да научи откъде е тръгнала и че българите стоят в основата на европейската цивилизация, а не някой друг... Анадънму.
Shopeto · 21:18 · 16.05.2018
@Свирепият Може и да сме дали нещо на Европа, но че стоим в основите на европейската култура е пълна глупост.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент