"Стандарт" награждава млади юристи

Конкурсът на в. "Стандарт" "Новата генерация" стартира през миналата година с банкерите. На снимката - победителите и Общественият съвет от икономисти и финансисти, който оцени кандидатите

"Стандарт" награждава млади юристи | StandartNews.com

Победителите в конкурса "Новата генерация" ясни в четвъртък

Кои са лицата на новата генерация юристи? "Стандарт" ще ги покаже в едноименната си кампания. След като в края на миналата година представихме младите банкери, които израстват в кариерата и след време ще управляват кредитните институции, сега на фокус са адвокатите. За участие в конкурса бяха поканени юристи от адвокатските колегии в цялата страна, от Нотариалната камара и от Камарата на частните съдия-изпълнители. Изискването бе кандидатите да са на възраст до 40 години и с професионален опит минимум 5 г. Участниците се състезават в четири категории:

I. Млад адвокат на 2016 г. /Млад нотариус 2016, Млад съдия-изпълнител 2016/
II. Млад експерт /присъжда се за участие в законодателни инициативи, преподавателска, научна и консултантска дейност/
III. Социална ангажираност /за участие в каузи с благотворителна цел, социални кампании, обществени организации или спортни инициативи. За защита на хора, които са в неравностойно положение/
IV. Дело на годината /за участие в дело с най-голям обществен отзвук/

Всички номинирани бяха оценени от Обществен съвет, в който влизат представители на академичната и научната общност в България, видни юристи, общественици. Членове са проф. Огнян Герджиков, проф. Атанас Семов, проф. Сашо Пенов, проф. Цветан Сивков, Красимир Димитров, Евгени Иванов /председател на Асоциацията на прокурорите в България/, Богдана Желявска /председател на Асоциацията на съдиите в България/, Елена Маркова /председател на Агенцията по вписванията/, Людмил Рангелов /адвокат/, Анелия Торошанова /журналист/. Всеки от тях даде своите оценки от 1 до 5 за номинираните в четирите категории на база на документите, които кандидатите предоставиха за участието си в конкурса - биографии, препоръки, дипломи за завършено образование и квалификации, публикации, участия в законодателни инициативи, експертни групи, получени награди и т.н. Според сбора на точките участниците са класирани на първо, второ и трето място във всяка категория.

Наградите ще бъдат връчени на церемония в четвъртък, която ще се проведе в Огледалната зала на СУ "Св. Климент Охридски". Тържеството ще бъде и повод за среща на юристи от различни генерации - от студенти до доказани авторитети, които са направили успешна кариера в различни сфери на обществения живот. Сред поканените са вицепрезидентът Маргарита Попова, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, омбудсманът Мая Манолова и др.

Събитието е посветено и на 25-годишнината от приемането на Конституцията от Седмото велико народно събрание, обнародвана на 13 юли 1991 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай