16:20 ч.

13.08.17

1 мин.

0

0

0

Спасиха американка и германка в Рила

от редактор |

Спасиха американка и германка в Рила

Поредната успешна акция проведоха снощи доброволците от Планинската спасителна служба в Дупница, обяви zadupnitsa.com. Те са успели да открият за 4 часа американка и германка, които се загубили в Рила. 


Туристките поели през деня от хижа "Иван Вазов" по дългия рид към Рилски манастир, но загубили пътеката. Лутането им ги отвело в опасния и много стръмен участък около един от притоците на река Друшлявица.


Жените, бяха на възраст на около 25-26 години. Видели са, че няма как да продължат и са разбрали, че са се изгубили, обясниха от ПСС. "Районът е много опасен. Успяли са да подадат сигнал на 112 и към 16.30 часа получихме обаждане, че трябва да предприемем акция по откриването им. Проявили са разум и бяха останали на място. Трябва да отбележим, че бяха успели да дадат ориентировъчни координати, които ни помогнаха много в издирването, продължиха спасителите. 


Бяха много изтощени, защото са се борили с часове в придвижването си, след като са се загубили. Бяха леко обезводнени и с хипогликeмия. Предприехме незабавно действия по възстановяването на двете жени. Успяхме да ги свалим заедно с багажа им на Рилски манастир около полунощ и ги настанихме в хотел, казаха още от ПСС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент