Спасиха 10 деца загубили се в гората

Спасиха 10 деца загубили се в гората | StandartNews.com

Полицаи и пожарникари от Септември помогнаха на група от деца и придружителката им, загубили се в планината. Сигнал за случилото се е получен снощи малко след 20.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оказало се, че група от 10 деца на възраст между 7 и 10 години, заедно с придружителката им, решили да се разходят в района на село Варвара, Община септември, където гостуват за лятната ваканция.

Те отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до р. Чепинска. Изход от там нямало, трябвало да преминат реката. По това време, обаче реката е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна. Ръководителката на групата подала сигнал на телефона за спешни повиквания 112. Незабавно бил сформиран екип от служители от противопожарния участък в Септември и полицаи от местното управление.

В операцията се включили и началниците на двете звена. Пристигайки на мястото, екипите преценили подходящ участък за превеждането на децата. Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от служителите на местното противопожарно звено пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката. Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай