12:40 ч.

10.08.18

2 мин.

0

0

0

Спас Русев за "Стандарт": Сега е времето на България

от редактор |

Спас Русев за "Стандарт": Сега е времето на България

Днес мога да реализирам идеите си тук, заедно с много млади и талантливи хора


Какво е за нас България? Майка, дом, минало и бъдеще, кауза. Това са само малка част от отговорите, които всеки от нас би могъл да даде. Верен на каузата си да пази българското, за работи за Отечеството и да дава всеки ден по поне един аргумент на младите хора да останат и да работят за родината, "Стандарт" реши да посвети броя в деня на своята 26-годишнина на родолюбието. Потърсихме 26 знакови лица от властта, политиката, бизнеса, научните среди, за да ни кажат своята гледна точка защо трябва да останем в България и да работим за нея. Защо това трябва да направят най-вече младите хора - нашето бъдеще. Представяме позицията на Спас Русев, Председател на Надзорния съвет на БТК.


Сега е времето
на България


Днес мога да реализирам идеите си тук, заедно с много млади и талантливи хора


СПАС РУСЕВ
Председател на Надзорния съвет на БТК


Защо трябва да останем в България и да работим в нея? Този въпрос е важен за мен, задавам си го цял живот. Случи се така, че живях и се реализирах в чужбина малко повече от четвърт век. И то в страна като Великобритания, където конкуренцията е огромна, особено ако идваш от току-що скъсалата с комунизма България. За мен това беше въпрос на избор, на предизвикателство към мен самия, но и донякъде въпрос на оцеляването ми като личност - възможност да сбъдна мечтите си, да реализирам идеите си и да дам качествено образование на децата си.
Преди 27 години, голяма част от тези неща нямаше как да се случат в България. Днес е тъкмо обратното. Мога да реализирам идеите си в България, заедно с много млади и талантливи хора, които са избрали да работят и да се реализират тук.
Предприемачеството е в подем. Иновативни българи създават продукти и услуги, които са на световно ниво и успяват да ги реализират на световния пазар. Аз лично подкрепям не малко старт-ъп компании и това ме зарежда с изключително силна позитивна енергия, която вече е част от живота в България. Мисля, че трябва да останем тук, защото сега е времето на България. Защото нещата се случват, а няма по-хубаво и ценно нещо от това да си на място, където съществува предприемачески дух и има желание за промяна.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент