Слави Трифонов: Народът иска да бъде питан

Слави Трифонов: Народът иска да бъде питан | StandartNews.com

Най-висшият съд в България е народът, а някакви други хора в момента решават съдбата ми. Какво да мисля за съдиите, аз не ги познавам, но познавам Конституцията. Така шоуменът Слафи Трифонов коментира тази сутрин вчерашното решение на Конституционния съд да пореже три от въпросите за референдум, подписите за който бяха събрани от "Шоуто на Слави". 

"Народът иска да бъде питан. Тези хора спряха най-харесваните въпроси. Този КС не действа съобразно основния си ангажимент спрямо народа, а спрямо политическата си класа. Спазени са правилата, спазихме закона, 700 000 души казаха, че искат да бъдат попитани и да гласуват на този референдум. Това, което се случи е унизително наистина", изтъкна Трифонов.

Той изтъкна, че референдум ще има, макар и с по-малко въпроси. 

"Стандарт" припомна, че спрените от КС въпроси са: дали да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите, броят на народните представители да бъде намален на 120 и директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура.

Конституционните съдии бяха сезирани от президента Росен Плевнелиев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай