Слънчево на запад, дъжд и гръмотевици на изток

Снимка: Pixabay

Слънчево на запад, дъжд и гръмотевици на изток | StandartNews.com

Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над източните, а след обяд и над планинските райони облачността ще е значителна и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, за София - около 25°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд. По-значителни и интензивни ще са главно след обяд по южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на места, главно в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай