Слънчев бряг отмени фест заради страх от Валери Симеонов

Слънчев бряг отмени фест заради страх от Валери Симеонов | StandartNews.com

Най-големият фестивал за електронна музика в Слънчев бряг - SOLAR Summer, се отлага заради показните акции на вицепремиера Валери Симеонов в големи дискотеки, става ясно от съобщение на организаторите на фестивала - Yalta club.

Те се опасяват, че техниката на диджеите щяла да бъде иззета и това ще свали имиджа им в цял свят.
При първата нощна акция за опазване на тишината в курорта на вицепремиера Симеонов DJ Станчо беше задържан, защото отказал да предаде лаптопа си, пълен с музика. Компютърът му беше иззет и той се оплака, че не може да работи и да изхранва семейството си.

Фестивалът SOLAR Summer се провежда от 10 години на Cacao Beach в Слънчев бряг, а тази година трябваше да се състои на 18 август, петък.

"Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, взехме решение да прекратим преждевременно ежегодния фестивал SOLAR Summer 2017, пишат в съобщението то Yalta Club. "Към този момент, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

...Никога не сме си представяли ситуация, в която музиката на световен топ артист може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа, както на България, така и на нас като организатори.

От Yаlta club поднасят извинения на всички, които вече са планирали да посетят фестивала и уточняват, че се договарят нови дати за участията на Adam Beyer и Paco Osuna, като най-вероятно ще бъдат насрочени до края на годината в София.

Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на "Ивентим" или на касите, където са били купени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай