Сестрата на премиера: Трябва да задържим в България младите лекари

С брат ми си говорим за внуците, а не за работа, заяви д-р Иванова

Сестрата на премиера: Трябва да задържим в България младите лекари | StandartNews.com

Учих се в движение при работата с бебета, защото преди това бях работила с по-големи деца, обяви сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова пред bTV. Тя е лекар в Първа специализирана АГ болница. "Човек бързо се адаптира и свиква. Толкова много ми хареса. Усетих, че това е моето призвание", продължи тя.

Помня как загина 40 минути след раждането едно много увредено дете, нямаше как да бъде спасено. Понеже това се случи за пръв път в животът ми, аз плаках 10 часа, разкри д-р Иванова.

Чуствам се като всеки, колега, когато науча за бит лекар. Притеснена, с чувство на унижение, когато е ударен човек и неудовлетворена, защото не ни ценят труда, каза още сестрата на премиера. 

Бих изразила лично мнение, защото всеки колега има свое виждане, както и пациентите. Това са екзотични изисквания по отношение на такива биологични материали, каза тя по подов скандала с плацентата.

Не говорим за работа с брат ми, когато се чуем обсъждаме лични неща. Имам внуче, а на есен чакаме и две близначета. Той също има внук. Той не разбира от моята професия, а и аз от неговата. Той си има и съветниците. Имаме един перфектен министър, който ще осъществи "реформа", каквото и да значи тази дума. Най-важното е да задръжим младите лекари в България, говоря също и са акушерките, медицинските сестри и санитарите.  

Проф. Петров - моите най-дълбоки уважения. Запознахме се в лош за мен момент, който вече забравих. Благодарение на тях след 10 месеца бях на работното си място, завърщи д-р Иванова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай