СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП /13 - 19 януари/

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП /13 - 19 януари/ | StandartNews.com

Основният аспект на седмицата се проявява през връзките Меркурий/Сатурн и Меркурий/Уран. Буквално до вчера планетата Вестител бе ретрограден, а днес се свързва с небесни тела, които не му позволяват да е жизнерадостен или лекомислен. Отново попадаме в плен на тъжните и унили настроения. За тях определено трябва да виним активизиране на страховете ни от проблеми с висшестоящите или със закона.

Тези страхове астролозите свързват с проявленията на общественика Сатурн.

Към описаните неблагополучни вибрации особено чувствителни ще са онези хора, които към момента съзнателно и нарочно загърбват отговорностите си. Те ще се разделят с намерения или ще усетят как не им се отдава да ги реализират.

През тази седмица към горните вибрации се присламчват енергиите на Уран. Сега той е в състояние да ни вдигне кръвното. Причината: изпробва по всякакъв начин и до последния възможен момент здравината на нервите ни. Това може да се случи във всяка една делнична ситуация. А какво би се станало, ако се захванем с нещо неординерно? Май е по-добре да не пробваме. Ще отворим кутията на Пандора.

Без видимо да се натрапва, към тези положения се присламчва аспект Меркурий/Уран. Той ни подтиква да говорим повече, отколкото е необходимо и да се впускаме в спорове, когато това си е направо противопоказно. Моля, избягвайте тези ситуации. И не разчитайте на интуицията ви при никакви обстоятелства, независимо колко сте убедени в правотата си. Тогава коя линия да изберем?

От тези наши колебания ще излезем с помощта на силната връзка Меркурий/Юпитер, която не ни позволява да останем равнодушни наблюдатели.

Между 13 и 19 януари вибрациите на Юпитер/Плутон в присъствието на Меркурий очакват от нас да сме готови да общуваме, както и да сме готови да дадем мисловен тласък на своите идеи, които тепърва ще развиваме.
Не ни е нужно да фантазираме. Далеч по-добре ще се справим с живота си, ако се вглеждаме в обстоятелствата и спазваме правилата и законите. Още повече, че дните предразполагат към сериозна и задълбочена работа. В тази връзка да не занемаряваме грижите за кондицията и тя да се поддържа с движение, спорт или пътувания. Накрая, добрата новина: хармоничнят ъгъл между Юпитер/Плутон ще е актуален през следващите дни, което трябва да ни подсети, че онова, с което се захванем, ще има продължение.

Овен

Запазете спокойствие в хаоса

Необходима ви е концентрация. В противен случай хаосът, който цари наоколо ще ви погълне, а това не бива да се случва поради факта, че вие вземате към момента важни лични и професионални решения. Провидели сте, че ще подобрите материалните си възможности след постигане на единомислие в професионалните или в личните дела. Сега е моментът да изневерите на характеристики като импулсивност и прибързаност, които са част от вашата природа. Ако сте се захванали да убеждавате, да съветвате, да предлагате някому своя нетрадиционен подход към задачите за деня, бъдете така добри да мислите и за себе си. Нуждаете се от повече време за подготовка и за правилна реакция.

Телец

Напрежението води до победа

Амбицирани до краен предел, вие трудно намирате общ език с околните. Тъй като се нуждаете от единомислие повече, от когато и да било, няма как да не ви помоля да потърсите вариант с компромисни предложения. Моля ви, в никакъв случай не се оттегляйте от битките преди да са започнали. Колкото и странно да ви се вижда или да ви прозвучи, именно в тази напрегната обстановка ще успеете да извадите важните неща на показ и да прокарате своите тези. Бъдете последователни. Присъствието на конкуретнта връзка между Меркурий и Уран ще разгорещи страстите във взаимоотношенията към 19 януари. Нищо чудно да посрещнете деня в дискусии, спорове. Ако сте се подготвили добре, в края му ще се поздравите с победа, ще държите в ръцете се решение или разрешение на конкретен казус.

Близнаци

Спестете си ината

С цялото си внимание и концентрация на мисълта вие настоявате да постигнете едно – да привлечете нечие внимание. Сигурна съм, че в основата са тайни или недотам изяснени чувства. Скритите отношения и въпросите за бъдещето на недотам ясни връзки тревожат ума ви на 18 и на 19 януари. Във всеки случай очаквайте сериозни разминавания във взаимоотношенията. Възможно е силата на описаните проблеми да се премести през седмицата от лично-интимните към семейно-родствените връзки. Разногласията ви амбицират да се заинатите. Не се поддвайте на това чувство през почивните дни, 13 и 14 януари, защото нямате идея как ще защитавате интересите си. Посветете свободното време на анализ на идеите, които ви осеняват, благодарение на провокативната връзка Меркурий/Уран.

Рак

Търсете конкретен резултат

Надявам се да се възползвате от благоприятната страна на водещия звезден аспект Меркурий/Уран, за да приключите неслучили се дела, да подготвите за скорошно приключване досадни проблеми, както и сръткави занимания. Така поне ще знаете защо не е добро настроението ви, но в крайна сметка ще излезете от седмицата с конкретен резултат. Мекурий не е лековерен наивник, готов да ви повярва от половин дума. Сега той се подвизава на територията на Козирог и с цялата си строгост следи всичко да е законно и правдиво. Ако сте си повярвали, че знаете и можете да се справите с всякакви задачи, най-вероятно ще попаднете в капан поради грешкa. Мнозина ще изпитат неприятното чувство, че сами са се поставили в неудобно положение, пропускайки да прочетат или да вникнат в съдържанието на документ или съобщение. Подобни разминавания очаквам на 18 и на 19 януари.

Лъв

Дръжте околните под око

Реалността ви досажда. Опитвате се да я заобиколите и да заживеете в свой свят на мечти. Бих казала, че постъпвате лекомислено, ако не бях убедена, че при подобно стечение на звездни обстоятелства вие не бихте могли да промените обстановката. Така че, колкото по-леко се плъзгате до повърхността, толкова по-разумно постъпвате. Това обаче не означава, че трябва да губите от поглед релността – наблюдавайте я. По този начин е възможно да се обзаведете с идеи. В личен план чарът ви ще се труди вместо вас. В тази суматоха нищо чудно, че забравяте за неоспоримия факт, че всеки човек има капацитет и всеки се нуждае от отдих. Претоварени от емоции, било и положителни, вие ще рухнете физически, ако не си наложите оттегяне от шумния и показен светски живот. Останете с близките и любими хора, за да позволите на тялото си да се отпусне.

Дева

Подем в деловите отношения

В професионалните дела присъстват ентусиазъм и подем. Опитвате се да ги представите като интерес към общата работа, което е твърде далеч от истината. Внимавайте за поведението на Меркурий/Уран. Те са майстори по разкриването на тайни. През седемдневието за мнозина от вас ще е трудно да определят до къде се простира границата между общ и личен интерес. Вие си знаете какви мотиви ви водят към една или друга задача, но е възможно някой да ги разгадае или да се досети, че в основата на общителността и корпоративността ви стои личен мотив. Желанието ви да имате повече е продиктувано от вътрешната ви увереност. Тя привлича единомишленици или просто хора, които виждат у вас една възможност да наложат своето. Ако не сте убедени в техните мотиви, не предприемайте никакви конкретни действия.

Везни

Изпипвайте детайлите

Средата на януари е за вас период на сериозни преобразования. През седемдневието техният акцент се мести върху лично-семейните дела. Възможно е да се притесните покрай новоизникнали или разбунени наново проблеми под семейния покрив. Ще ви се наложи да влезете в ролята на арбитър или на умиротворител. И двете ви се отдават. Всичко това ще се случва на фона на делник, преизпълнен със задачи и с пътувания. Не бих се наела да потвърдя, че предварителните ви очаквания са изпълними. Присъствието на аспект между Меркурий/Уран подготвя изненади. Бъдете готови за обрати или нелогични промени. Предлагам ви да не издавате вълненията си, да не казвате какво мислите, докато не проверите детайлите. Покрай тези задачи не забравяйте да поддържате колегиалността. Тя ще ви е особено нужна на 18 и на 19 януари.

Скорпион

Готови сте за промени

Вие сте готови за промени и се стремите да подобрите качеството на живота си. На първо време околните разбират, че сте си поставили нови цели. Мнозина ще са изключително мотивирани - решават и действат, преустройстват жилището, имота, офиса си или помагат на семейството си да се справи с подобни задачи. За целта планетарните условия през периода са перфектни. Грижата за член на фамилията, за подрастващите или помощ за приятел и съсед ще ви отнема немалко време между 14 и 18 януари. Последните два дни от периода са чудесни за развихряне на друго поле – на професионалните дела. Действайте и бъдете инициативни. Ако сте намислили да промените нещо в служебен план, сега е моментът. Резултатите ще ви допаднат, а и джобът ви ще се напълни.

Стрелец

Не спорете излишно

Сложна платента конфигурация управлява следващите дни. Вие сте амбициозни и самомнителни, държите на своето и не чувате околните. Невъзможно е да се стигне до съвместяване на действия и решения. Тази констатация има за цел предупреждение, но ви прави и предложение. Продуктивната страна на аспектите позволява да се подготвят от сега пътувания, промени, проекти, които ще се случат след време. Вярно е, че сега ви блазнят далечните простори, които с днешна дата изглежда като фантазия. Тяхната задача е да отвлекат мислите ви далеч от търканията у дома, на работното място. А като се вземе предвид присъствието на аспект Меркурий/Уран, то към 18 януари ще откриете изненадващи възможности, за които до момента не сте имали ни най-малка идея. Така че, вместо да спорите, гледайте напред.

Козирог

Романтична среща

Някои преотриват света, разширявайки своя хоризонт от познания и опитност. Други решават, че е настъпил момент да се преориентират в професионалната сфера. При положение, че не сте забравили за предупрежданията от общата част, обмисляйте конкретните стъпки и много внимателно и събирайте мненията от впечатленията на околните. Без тяхната подкрепа няма да ви е лесно да стигнете до желаните цели. За щастие, с това не се изчерпва характеристиката на дните. Убедена съм, че делникът ви ще тече интересно, а задачите ви ще са повече от необичайни. Вместо да затънете в скучна бумащина, ще си разрешите време за преживяния, които пълнят очите и сетивата. Очаквам дори да отделите средства за пазаруване или за осъществяване на романтични срещи. Предлагам ви на 19 януари да се отпуснете и да се насладите на живота.

Водолей

Семейна хармония и купони

Вие се стремите да сте възможно най-близко до любимите хора. Така се чувствате добре, чувствате се защитени. Смея да твърдя, че това е вашата седмица на партньорството и нищо друго не е по-важно от взаимоотношенията. Средата на януари е изключително благоприятен за семейни срещи, празненства. Чувство за синхрон и разбирателство ще ви окрили за работа, ще подобри настроението ви. Преди това предлагам да използвате енергията на 18 януари за усамотени занимания като подреждане на кореспонденцията, например. Имате нужда от съсредоточаване. Възможно е да решите, че сте намерили изход за съществуващ имотен, имуществен или финансов казус. След като проверите всичко до последната подробност, отпразнувайте заключителната фаза на този продължителен процес, отнел време и енергия.

Риби

Идва допълнително вдъхновение

Транзитиращите Слънце и Венера са с много приятни послания към вас. Вие имате време за наслаждаване на живота или на свършената работа. Възможно е някои да приемат насериозно една връка или да се впуснат в нова. Романтиката и любовния живот заемат значителна част от преживявянията ви. Разбира се, не всичко е любов. Към 19 януари ще ви е необходимо съсредоточаване върху работно-професионалните дела или вглабяване в онези дейности, които сега са ваш приоритет. Имате подкрепата на звездите, ако ви е необходимо допълнително вдъхновение. Възможности на периода не спират до тук. При някои от представителите на знака се показват условия за сключване на сделки, продажби-покупки на имот или за разширяване на тяхната дейност. Разбира се, тези дела изискват проучване и концентриране на енергията. За целта използвайте дните 16 и 17 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай