Рицарски орден за д-р Невен Енчев

Рицарски орден за д-р Невен Енчев | StandartNews.com

Кампаниите "Топло сърце" и "Топъл обяд" помогнаха на стотици

Председателят на Ортодоксалния Орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев стана Рицар на Ордена на Санта Агата от Патерно заради постоянните хуманитарни и благотворителни инициативи на организацията.

Титлата му бе връчена от Негово височество Принца на Monte SANT'ANGELO на тържествена церемония, проведена в балната зала на Княжеския дворец на площад "Александър I" 1 в София в присъствието на чуждестранни представители на ордена.
Ортодоксалният Орден на Хоспиталиерите е впечатлил рицарите и дамите с провеждането на кампанията за лечение и рехабилитация на децата с церебрална парализа /ДЦП/ във верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал". Званието е признание и за постоянните грижи за здравето на населението от малките населени места, където с помощта на лекари от двете лечебни заведения

се провеждат профилактични прегледи, изследвания и лечение

на жителите.
При връчването бе изтъкнат огромният принос на Ордена на Хоспиталиерите за провеждането на кампаниите "Топло сърце" в Мизия, която помогна на пострадалите от наводненията, както и на "Топъл обяд", където стотици нуждаещи се получават храна. А също и за спомоществователството на социални домове, за хора с увреждания, лечебни заведения и православни църкви. По идея на Ордена стартираха поредица от инициативи, особено сред младите хора, за утвърждаването на Пловдив като столица на толерантността.
"Благодаря за признанието, щастлив съм, че хуманитарната организация, която ръководя, има възможността да помага и да осъществява благотворителни каузи в полза на обществото", заяви д-р Енчев. В момента усилията на екипа са насочени към поредица от инициативи за борба с демографската криза - целта е

да се увеличи раждаемостта в семейства, където и двамата родители са висшисти

Интелигентните българи не бива да остават малцинство, ако се грижим за просперитета на страната ни, изтъкна той.
Тази титла е поредното признание към председателя на Ортодоксалния Орден на Хоспиталиерите. През 2015 г. Негово светейшество Теофилос Трети ръкоположи българския здравен мениджър за "Пазител на стените на Йерусалим" заради изключителния му принос в сферата на благотворителността. Д-р Енчев получи високата титла на Йерусалимската патриаршия на тържествена церемония в деня на националния празник на България - 3 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай