14:05 ч.

14.09.17

1 мин.

0

2

0

Решено: 1000 лв. глоба за шофиране в аварийната лента на магистралата

от редактор |

Решено: 1000 лв. глоба за шофиране в аварийната лента на магистралата

Шофьорите ще си плащат кръвните тестове, ако са хванати с 0,5 промила или наркотици


Парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата на второ четене, обяви "Фокус". Водачите на автобили за длъжни по най-бърз начин да се махнат от релсите и да дават път на трамваите.


Тези, които се  движат се в аварийната лента на автомагистралата, ще се наказват с глоба от 1000 лв. и с лишаване от книжка за 3 месеца.


Разходите за медицинско или химическо изследване за засичане на концентрацията на алкохол или наркотици в кръвта ще се плащат от шофьорите. Това ще става след като полицейските служители са установили с дрегер над 0,5 промила алкохол в кръвта им или тест е показал употреба на дрога.


Ако шофьорът откаже да го проверят с дрегер или тест за наркотици, ще плати в болницата за биологичните проби - изследване на кръв, урина, слюнка и т. н.


Това бе решено от депутатите, които гласуваха окончателно промените в Закона за движение по пътищата.
КАТ ще отнемат книжката на водачите, хванати с над 0,5 промила или употребили наркотици, докато те не платят разходите за изследванията си.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:06 · 16.09.2017
Полицията ни е на смешно ниво. Трябва да се намали бройката, но увеличи качеството на състава им и да им се развържат ръцете по вече. Иначе са само ходове на хартия.
Дървен Философ · 16:14 · 14.09.2017
А депутатите измислиха ли как ще се осъществява контрол на магистралите, м? Защото и 10 000 лв да е глобата, ако не хванат нарушителя да му наложат, какво правим? Мислим мислим, имитираме дейност, после защо не работи системата...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент