Рекорд! Сватба в Арбанаси събра 4500 души

Сбъднах огромна мечта, обяви булката Ива

Рекорд! Сватба в Арбанаси събра 4500 души | StandartNews.com

Сватба като в приказките, достойна за "Гинес", вдигнаха в Арбанаси, обяви bTV. Ива и Георги си казаха "да" пред 4500 души. Тържеството продължи три дни. Днес жената не успя да спре хора от цялата страна, които дойдоха да ги поздравят. 

Ива призан, че при нея вълнението е много голямо и е сбъднала една огромна мечта. "Именно по този начин си представях сватбения ден, но детайлите трудно бихме могли да си представим предварително. Тук са роднините ни, родителите, те също участват в цялото събитие – кой, какво, как ще участва, как ще реагира... Още откакто се запознахме имам такава нагласа да се случи така, и за мен беше съвсем естествено, че сватбата ми ще изглежда по този начин. Носията е автентична", заяви тя.

Младоженецът Георги обясни, че ризата на булката е от неговия край, Луковитския, а идеята за сватбата е тръгнала от него и не му е било трудно да убеди Ива. "Ива е българка по душа, тя носи българския дух в себе си, съгласието беше взаимно, решението беше взаимно, дали съм си представял сватбата си по този начин – да, представял съм си я, не като детайли, но като замисъл. Сватбата е в продължение на 3 дни – близките бяха доста развълнувани като разбраха, че ще направим по този начин сватбата", каза той. 

Георги разкри, че когато е чел сценария на майка си, тя много живо се е развълнувала, очите й насълзили. Признала, че в нейното село именно така се женели навремето. За да успеят да пресъздадат сватбата, младите са отворили етнографските учебници, за да видят как се е правело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай