Рачков и Зуека ще изпитват ученици в кампанията „Моят град е моята крепост“

Инициативата е на МРРБ

Рачков и Зуека ще изпитват ученици в кампанията „Моят град е моята крепост“ | StandartNews.com

На 4 и на 5 юни в Шумен и в Кюстендил ще са първите два полуфинала на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост", в която актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека ще изпитват ученици, съобщават от пресцентъра на МРРБ.
След лятната ваканция ще се състоят другите два полуфинала – в Габрово и в Стара Загора, а през ноември ще е големият финал в София. В игри звездните водещи ще изпитват децата какво знаят за България и за родните си места. Партньор на МРРБ е Министерството на образованието и науката.
„Целта на ученическите състезания е не просто да проверим какво децата са научили, а да ги накараме да се гордеят още повече с родните си места. Да ги мотивираме да намерят още причини да градят живота си там, където е сърцето – у дома", казва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
С помощта на МОН бяха излъчени отбори от всяка една от 28-те области. На 4 юни в Шумен ще се състезават ученици от областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Разград и Русе. А на 5 юни в Кюстендил сили ще премерят ученици от области София-град, София-област, Перник, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.
Децата ще премерят знания в три състезателни кръга. В първия всеки отбор ще отговаря на два въпроса от родния му край, като ще трябва да познае обектите от снимката (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от ОПРР). Във втори кръг участниците ще трябва да познаят изпълнителя и името на песента, от която ще чуят откъс. Последният кръг ще е колело на късмета с имената на всичките 28 области - всеки отбор отговаря на въпроси за района, който му се е паднал след завъртане на колелото. Петчленно жури ще оценява представянето на учениците. Негов председател е министър Нанков. Децата ще бъдат оценявани още от зам.-регионалния министър Деница Николова, зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, както и от кмета и областния управител от града-домакин. Всяко събитие ще бъде съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения. За всички участници ще има награди.
Ученическите състезания са част от мащабната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост". Тя ще се разгърне в множество състезания с награди и през лятната ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай