Провинил се служител на пресофиса на кабинета беше уволнен

Снимка: БГНЕС

Провинил се служител на пресофиса на кабинета беше уволнен  | StandartNews.com

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на Правителствената информационна служба Любомир Методиев е освободен от длъжност, съобщават от ведомството.

Причина за освобождаването му е инцидент, станал по време на посещението на премиера Бойко Борисов на археологическите разкопки на могилата Малтепе край пловдивското село Маноле. При опит Любомир Методиев да изведе журналистите от могилата ударил по ръката с микрофон журналистката Елена Крумова, дошла да отразява събитието.

По разкази на други журналисти те попитали Методиев защо посяга на колега, а той отговорил, че му е омръзнало да приканва журналистите да слязат. На настоятелните им призиви да се извини не го направил. Журналистката си ръгнала разстроена от събитието.

По-късно Любомир Методиев поднесъл своите извинения на Елена Крумова. Публикува и съобщение в профила си във Facebook: "По време на мероприятие край село Маноле, Пловдивско, без грам умисъл нараних колегата от в. "Монитор" Елена Крумова, за което искам да се ИЗВИНЯ НАЙ-СЪРДЕЧНО. Още веднъж подчертавам, че в постъпката ми нямаше грам умисъл. Колега, приемете моето искрено извинение".

Въпреки публичното извинение на Любомир Методиев от Правителствената информационна служба заявиха, че не могат да си позволят да бъдат обвързани с този инцидент.

„Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на Правителствената информационна служба", се посочва още в прессъобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай