13:35 ч.

21.04.17

1 мин.

0

1

0

Проверяват за уран и водата във Велинград

от редактор |

Проверяват за уран и водата във Велинград

Спирането на водата в трите зони във Велинград, където бе установено завишено съдържание на уран не е тотално, а само за питейни нужди. Това каза за Радио „Фокус" – Пазарджик д-р Румен Атанасов, началник отдел „Държавен здравен контрол" в РЗИ - Пазарджик.


Той обясни, че водата не трябва да се ползва за пиене и то временно, докато се изясни от къде се е получило замърсяването.


„Най-вероятно е природно замърсяване. Освен това трябва да бъдат потвърдени резултатите. Трябва да бъдем абсолютно сигурни и за това ще бъдат изпратени водни проби и в друга лаборатория", обясни д-р Атанасов.


Той добави, че получените сега резултати са от анализи, направени по заявка на самото водоснабдително дружество във Велинград в лаборатория, която е извън рамките на здравната система.


Завишение на стойностите на естествен уран е констатирано в три от водоснабдителните зони на Велинград. В самия град това са част от квартал „Чепино" и малка част от квартал „Лъжене", и в няколко села около града – Грашено, Пашово, Юндола и Света Петка.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:43 · 21.04.2017
Тепърва ще има да проверяват,щото цяла Тракия е перфорирана на шир и длъж от ГОРУБСО на времето за да извличат уранът и да го подаряват на руснаците,а сега ще си ближем мъдите за сол!!Това са 30 години перфориране на всички хоризонти и водоносни пластове.А сега скъпи българи да ви е честита българосъветската дружба,дето била като слънцето!?На слънцето му се наситихме,сега ще се насладим на мракът,а руснаците ще се репчат,включително и на нас с ракети заредени с български уран!Който е слаб в главата,да е здрав в краката!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент