12:25 ч.

15.03.17

1 мин.

0

0

0

Проверяват ни на влизане в Гърция

от редактор |

Проверяват ни на влизане в Гърция

Данните на всички лица, които пътуват през Гърция, ще се съхраняват от специална комисия, в която влизат прокурори, полицаи и служители в авиокомпаниите, съобщава БНР.


Целта е властите да имат база данни за лица, за които има съмнение, че поддържат връзка с джихадисти.


При пътуване през гръцките летища, а по-късно и през пристанищата, ще се съхраняват всички данни от паспорт до номер на билета и посока на пътуване. Така, според специалисти, ще се откриват по-лесно и фалшиви паспорти.


Атина вече поръча високотехнологично оборудване за работа на специалната комисия по борба с тероризма и разкриване на лица с тежки присъди.


За да действа комисията, се налагат промени в закона за борба с организираната престъпност, като се позволява събиране на лични данни на пътниците. Коментарите в гръцките медии посочват, че комисията по личните данни се създава след натиск от европейските страни и от Вашингтон.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент