Протестиращи блокираха пътя за ГКПП „Малко Търново”

Протестиращи блокираха пътя за ГКПП „Малко Търново” | StandartNews.com

Стотина протестиращи успяха да блокират пътя за граничен пункт „Малко Търново" малко преди 11 ч. днес. Те бяха облечени в народни носии и с кукерски хлопки.

Нямат разрешение за блокада на пътя, съобщава bTV. Полицията спря автобусите километри преди пункта и написа предупредителни протоколи на водачите, след което ги пусна на пътя.

От коалиция "Обединени патриоти" организират днес протест на границата с Турция и заплашват с блокада на входовете на трите гранични пункта – „Капитан Андреево", „Лесово" и „Малко Търново".

Целта на инициативата е да не се допуска т. нар. изборен туризъм - автобусите от южната ни съседка.

Междувременно втори автобус, натоварен с български изселници, които идват да гласуват на парламентарните избори у нас, тръгна от Истанбул за България.

От вчера започна по-масовото организирано извозване на български изселници, като автобус от 90 души отпътува от района на Гебзе, Турция. До този момент са предвидени над 600 души в рамките на една седмица да бъдат извозени до България с 15 автобуса. Пътуването е безплатно и се организира от политически формации, които ще участват на предсрочните парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай