Приемна майка е самарянин на годината

Приемна майка е самарянин на годината | StandartNews.com

Стара Загора. Приемната майка Марина Димитрова бе обявена за „Добрият самарянин” на 2011 г. в онлайн гласуването на номинираните за годишната награда на старозагорското сдружение „Самаряни”.

За 36-годишната старозагорка в социалната мрежа Фейсбук са гласували общо 1634 души. Марина   има малка дъщеричка, но е приела в семейството си изоставено дете от ромски произход с куп здравословни проблеми. Благодарение на майчините грижи на Марина детето е укрепнало здравословно и направило видим напредък в цялостното си развитие.

Инициаторите и журито ще обявят своя избор за „Самярянин на годината” на тържествена вечер във вторник. Сред номинираните освен Марина Димитрова са още Стефан Иванов - комбайнерът-спасител  при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия” това лято, зам.-кметът на Казанлък Лилия Цонкова и кметът на старозагорското с. Еленино Съби Димов, помогнали на бездомни възрастни хора да намерят траен подслон и закрила, юристът Деян Иванов, върнал надеждата на десетки жени, жертва на домашно насилие, група ученици от професионалната гимназия по облекло и хранене в Стара Загора, поели постоянно шефство над самотни хора и др.

Кампанията „Имам приятел добър самарянин” на старозагорското сдружение в годината на доброволчеството е обществен проект, който проходи тази година и предизвика оправдан интерес и съпричастност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай