Премиерът откри новата мултифункционална спортна зала в Шумен

Премиерът откри новата мултифункционална спортна зала в Шумен | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов откри новата мултифункционална спортна зала „Арена Шумен". За строежа на съоръжението правителството отпусна 8 милиона и 500 хиляди лева през 2016 г. Строителството започна в началото на 2017 г.

Пред гражданите на Шумен министър-председателят заяви, че тази година предстои да бъде завършена и обновената сграда на старческия дом в града. „Другото ми обещание – магистрала София-Варна, се строи, ще го видите", допълни още премиерът.

Зала „Арена Шумен" отговаря на изискванията на спортните федерации за провеждане на локални, национални и международни състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и за организиране на конференции, концерти, изложби, изложения и др. В нея са обособени няколко зони – за зрители, за специални гости, спортно-тренировъчен блок, за журналисти, коментатори и зона за техническо обслужване на сградата.

Общият брой места на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният й капацитет е 2500 места. Изграден е и автомобилен паркинг с общо 350 паркоместа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай