Пожарникари спасиха живота на майка и 2 деца

Пожарникари спасиха живота на майка и 2 деца | StandartNews.com

Съседи и пожарникари спасиха майка и двете й деца от горяща къща в Пловдив. 31-годишната Вяра Ганева се измъкна на косъм с две деца от горящата им дом на улица „Сергей Румянцев" 13 в кв. "Смирненски", съобщава "Марица".

Пожарът е пламнал по обяд днес. Младата жена била вкъщи с 3-годишния си син и детето на етърва й на 4 години и 2 месеца. Съседка първа забелязала, че пламъци излизат от гаража на Ганеви, и хукнала да предупреди Вяра на втория етаж.

Комшиите помогнали на майката да изведе децата навън и тя самата да се измъкне от горящата къща. Вяра е с протеза на крака и е благодарна, че съседите й помогнали в критичната ситуация. 4 пожарни екипа се включиха в гасенето на огъня. За щастие никой не е пострадал. Двуетажната къща обаче, в която живеят жената със съпруга й, свекърва й и семейството на етърва й, е изпепелена почти изцяло.

"Не усетих миризма, нямам обяснение от какво може да пламне гаражът. В него има само стари вещи и малко дърва за огрев", разказа Вяра Ганева.

Нейни съседи обаче обясниха, че жп линията минава само на 2 метра от къщите на улица „Сергей Румянцев" и не е изключено някой пътник да е изхвърлил незагасен фас. Причините за инцидента се уточняват, казаха от Пожарната. Предстои разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай