Пожарът край Тополовград вече е на три фронта

Пожарът край Тополовград вече е на три фронта | StandartNews.com

Пожарът в община Тополовград се развива на 3 фронта към селата Главан в община Гълъбово, Черепово в община Харманли и Орлов дол в община Тополовград.

Общата му площ вече е над 10 000 декара, от които голяма част са гори. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково. По подозрение в съпричастност към запалването са задържани трима души по информация от ОД на МВР - Хасково.

От сутринта в областния кризисен щаб в село Българска поляна е областният управител Станислав Дечев, който ръководи координирането на усилията на ангажираните с потушаването на огъня служби и институции, предава Фокус. 

Усилията на огнеборците са съсредоточени върху недопускането на разпространението на огъня към населени места. Такава опасност засега не съществува. На терен са 22 противопожарни екипа, общински служители, доброволци и цялата налична техника на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

Военните от под. 52 740 също се включиха в овладяването на ситуацията. Бедственото положение за община Тополовград остава в сила. Евакуираните снощи 50 души от крайните къщи в село Българска поляна са добре. Осигурени са им храна, вода и медицинско обслужване

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай