Пострадалата българка: Много, много ме беше страх

Пострадалата българка: Много, много ме беше страх | StandartNews.com

Нищо не съм видяла, тичах и паднах. Две жени ми помогнаха да се изправя. До болницата дойдохме със сестра ми пеша. Това заяви българката, ранена при атентата в Мюнхен пред Нова телевизия.

52-годишната Ели Демирова е от Пазарджик и е била на гости на свои роднини. Тя отишла да пазарува в търговския център "Олимпия", когато младият германец от ирански произход Али Давид започнал да стреля по хората. В последвалата суматоха българката побягнала, но паднала и си счупила ръката. Тя е настанена в болницата "Нусбаумклиник", където е била посетена от генералния консул на България в Мюнхен Антоанета Бачева.

„Много, много ме беше страх", казва Ели.

Тя не видяла нападателя, защото се опитвала да се спаси. Когато паднала, повлечена от паникьосаната тълпа, й помогнали двама немци.

До момента тя е и единствената българка, за която се знае, че е пострадала при нападението в мол „Олимпия".

Състоянието на сънародничката ни е добро, но в понеделник й предстои операция на счупената ръка. След като се възстанови, възнамерява да се върне в България. Знае, че надали ще намери работа, но вярва, че в родината животът й ще е по-спокоен.

Пред камерата на Нова телевизия друга наша сънародничка – Ева, пък разказа за това как се е спасила от куршумите. Била само на две пресечки от мястото на стрелбата, когато разбрала, че нещо се случва и така избегнала преминаването в опасния район.

Ева смята, че германските власти вероятно прикриват факта, че атаката е била терористична. Това се правело с цел да не се нагнетява напрежение към мигрантите в страната и да не се критикува политиката на правителството спрямо тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай