Поргебаха Евгений Желев до легендарен генерал

Поргебаха Евгений Желев до легендарен генерал | StandartNews.com

Близки и приятели, колеги и хиляди граждани се стекоха, за да отдадат последна почит на д-р Евгений Желев, два мандата кмет на Стара Загора. Повече от три часа старозагорци се редиха на опашка, за да се простят с обичания лекар, кмет, политик, министър на здравеопазването и преди всичко човек.

Поклонението бе в сградата на Старозагорската опера, за която той положи много усилия да бъде възстановена след опожаряването й през 1991 година.

Бившият президент Георги Първанов, бивши министри и съратници на доктора в политиката, лекари, дейци на културата, общественици, граждани търпеливо чакаха, за да кажат последно сбогом на загиналия при нелеп инцидент градоначалник на Стара Загора (1999-2007). Тук бяха бивши и настоящи депутати, както и общински съветници от всички политически сили.

Хиляди граждани, докоснали се до обаятелната личност на Евгений Желев, също дойдоха, за да го изпратят в последния му път.

Десетки венци и букети изпратиха от всички институции, с които докторът е работил. Кметът на София Йорданка Фандъкова също изпрати цветя.

Траурната церемония започна с опело, извършено от Старозагорския митрополит Киприан и свещеници. "За дните на добрия живот има брой, но доброто име пребъдва довека. Нека си спомним многото неща, които през своя кратък, но изпълнен с деятелност живот, направи д-р Евгений Желев.

Последна почит към "големия Човек" отдаде кметът Живко Тодоров. "Д-р Евгений Желев, ти направи много за Стара Загора! Доказа, че не партиите имат значение, а хората! Направи така, че да останеш в историята на града и направи така, че хората да те обичат! Поклон пред паметта ти, докторе! Никога няма да те забравим!", написа по-рано кметът.

„Д-р Желев беше кмет, служещ отдадено на своите съграждани, ще го запомним като достоен човек", написа действащият президент Румен Радев в съболезнователно послание. Още десетки такива адреси са изпратили, хора, работили с Евгений Желев.

Д-р Желев бе погребан на Старозагорските гробища, близо до друга знакова личност за Стара Загора генерал Делчо Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай