Полицейският протест приключи, следващият е в Берлин

Полицейският протест приключи, следващият е в Берлин | StandartNews.com

Приключи поредният национален протест на служителите на МВР в София, където стотици полицаи от цялата страна проведоха митинг на пл. „Народно събрание" с искане за увеличаване на заплатите с 15%.

"Протестните действия ще продължат и занапред, но те вече ще бъдат с по-малко хора и с повече плакати на английски език, за да четат чужденците", каза председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Валентин Попов.

Той уточни, че ако се наложи, ще протестират и по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Говорител на протестиращите съобщи oт импровизираната трибуна, че предстои протест в Берлин на 1 ноември, където на пресконференция ще бъдат отправени послания към управлението на България, но повече информация за това ще бъде оповестена през следващите дни.

„Исканията ни не са се изменили, те са същите, добави шефът на СФСМВР Попов. "Достатъчно ясно формулирани три искания, с които и седемте синдиката в МВР започнаха протестни действия през юли. Увеличение на заплатите на служителите с 15% тази година, подчертавам тази година; спешни изменения в Закона за МВР и започване на работа по проект за изцяло нов закон за МВР, който да влезе в Народното събрание през 2018 г".

Валентин Попов посочи, че компромис може да се обсъжда в хода на преговори.

На протестния митинг пред Народното събрание бе съобщено, че в европейска лаборатория е било проведено европейско изследване на българската кубинка (използваните от полицаите обувки), което е показало, че тя е с 28 пункта под европейските изисквания и се е оказало, че дясната пропуска повече от лявата, информира "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай