Почина директорът на "Летище Пловдив"

Почина директорът на "Летище Пловдив" | StandartNews.com

След тежко боледуване, изпълнителният директор на „Летище Пловдив" Владимир Щърбанов напусна този свят на 57 години, съобщи Трафик нюз. Щърбанов е починал в сряда вечерта покосен от онкологично заболяване.

Владимир Щърбанов заемаше ръководния пост 3 години, след като през 2015 беше избран от борда на директорите на летище Пловдив за изпълнителен директор на мястото на Иван Карнабитов, който освободи поста по собствено желание.

След печалното събитие за временно заемащ ръководния пост е избран Спас Шуманов, досегашен председател на борда на директорите на "Летище Пловдив" ЕАД.

Владимир Щърбанов е завършил Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт".

Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания „Балкан", където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София като започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел „Информационно обслужване", а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията.

От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан. През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО „ТАТ-АВИА", като заема поста до 2012 г. През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин.

Погребението ще се състои в неделя в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай