Пътната обстановка е нормална

Пътната обстановка е нормална | StandartNews.com

Пътната обстановка е нормална при зимни условия, но ако имаме тежки снегонавявания, можем да затворим цели участъци, обобщи днешната ситуация министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Критична обстановка няма. Има затворени проходи, като от няколко месеца Троян-Кърнаре е затворен. В Рилородопския масив и Стара планина ще имаме по-обилни снеговалежи. Ще има и в цяла Северна България. Така че там ще насочим основния ресурс. Разбира се и по автомагистралите и пътищата първи клас", коментира Нанков.

Той предупреди, че има възможност за затваряне на автомагистрали за тежкотоварни автомобили. „Временно ограничаваме тежкотоварното движение, понякога и главните пътища, за да могат снегорините да си свършат бързо, качествено и на време работата. Вчера имаше няколко тежки пътнотранспортни произшествия. Имахме верижна катастрофа на Северната скоростна тангента, както и в участъка Русе-Бяла", коментира Нанков. По отношение на запълването на дупките, Нанков заяви, че има организация, но трябва да приключат валежите. „Глобалната ни цел и политика е да не говорим за дупки", коментира Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай