Отварят утре 6 оферти за ТОЛ системата

Отварят утре 6 оферти за ТОЛ системата | StandartNews.com

Има шанс да успеем и с поръчките за ТОЛ системата, обяви министър Николай Нанков пред БНТ. "Процедурите по обжалване са изчерпани. Така, че утре в 17,00 часа ще бъдат отворени офертите. Те са шест и това ще стане в АПИ", разкри той и допълни, че цената от 200 млн. може да се окаже и по-малка.

Според Нанков държавното предприятие за ТОЛ системата е нужно, за да се знае къде отиват парите, които ще се събират от таксите. Министърът е категоричен, че те трябва да се използват изцяло за пътната система.

55% от пътищата ще бъдат обхванати от ТОЛ системата, когато експертите се произнесът, тогава ще обявим цените, продължи Нанков. "Ще бъдем гъвкави с цените - според пътищата, както и часовете", каза още той.

До 7 години магистрала "Хемус" ще бъде реалност, обяви Нанков. "Вече стартираме няколко поръчки за изграждането на няколко отсечки", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство и отново заяви, че "Струма" ще остане без европейско финансиране, ако не се приеме един от проектите за Кресненското дефиле и не започне да се строи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай