ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ". Георги Милев: Бизнесът не е гробокопач на горите

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ". Георги Милев: Бизнесът не е гробокопач на горите | StandartNews.com

Искам ясно да кажа, че бизнесът не е гробокопач на горите. Бизнесът е този, който прави така, че повече хора да могат да посещават горите, да се радват на красотата на българската природа – лифтове, пътеки, хижи, навеси, заслони. Това заяви председателят на КРИБ-Перник – Георги Милев, по време на дискусията на в. „Стандарт", МЗХГ и ЮЗДП в Благоевград.

Той увери, че няма проблеми в комуникацията с държавните институции и с органите на местната власт. Похвали Югозападното държавно предприятие за пионерството във въвеждането на електронните търгове. „Някои роптаят срещу тези търгове, но те не дават възможност за нагласяване, за договаряне. Светлият бизнес, за който говоря, не иска да унищожава гората. Сенчестият бизнес обаче е проблем, проблем е незаконният добив на дърва, проблем са набезите на ромите над горски стражари. Трябва да се действа в ромските квартали, те са основните секачи", каза още Милев.

„Кой нормален човек може да е срещу природата?", риторично попита той. И приветства присъствието на представители на неправителствени организации. „90% от тези организации са за опазването на природата, останалите 10% обаче са с користни намерения", допълни Георги Милев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай