20:05 ч.

17.05.18

3 мин.

0

0

0

Орденът на Хоспиталиерите зарадва абитуриенти за бала

от редактор |

Орденът на Хоспиталиерите зарадва абитуриенти за бала

Освен подаръците Даниела, Кръстю и Илиян получиха и покана за работа в гурме кухнята на Alchemist Residence


Оротодоксалният орден на Хоспиталиерите направи подаръци на младежи от Комплекса за социални услуги за деца и семейства към община Пловдив за абитуриентския им бал. Хуманитарната организация донесе огромна радост на Даниела Кюркчиева, Кръстю Андонов и на Илиян Дончев не само с дарените елегантни маркови рокля и обувки на модна къща Von Goldenburg Fashion&Jewellery, но изпълни и тяхното огромно желание - да си направят за спомен снимки с президента доц. д-р Невен Енчев. Предприемачът в момента е в България, за да се включи в благотворителните инициативи на фондацията по повод 24 май и абитуриентските балове. От началото на годината той живее в Германия, където изгражда болничен комплекс за пластична, естетична и реконструктивна хирургия с медицински център, дом за възрастни хора и хотелска база.


Много ни зарадвахте, вашето внимание и грижа ни трогнаха


заявиха тийнейджърите. Те пристигнаха във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив и заедно с ръководителя на център „Приемна грижа и осиновяване" към Комплекса Татяна Каназирска връчиха благодарствено писмо, подписано от директора Недка Петрова. „Вашата подкрепа е изключително важна. Тя дава увереност и надежда на младите хора, че не са сами, че могат да мечтаят, да планират бъдещето си и да постигат целите си. Благодаря, че Вие и Вашият екип станахте част от пътя, по който вървим в подкрепа на младите хора за един по-добър и успешен старт в живота", се казва в него.


Президентът на Ордена доц. Енчев веднага предложи работа на младежите в луксозния ресторант на Alchemist Residence, където екипът осигурява и допълнителни квалификации и специализации в гурме кухнята. Еха, ама наистина ли!, възкликнаха с възторг и тримата. След това се наредиха на опашка, за да си направят снимки за спомен с доц. Енчев. Веднага ще ги пуснем във Фейсбук –


да ти стане дарител толкова известна личност, си е преживяване за споделяне


бяха категорични младежите.


На Кръстьо това предложение се стори като сбъдната мечта, защото от години най-голямото му желание е да стане готвач. Момчето от 7 г. живее в приемно семейства в с. Куртово Конаре, а за него се грижи д-р Кина Илиева-Петрова, която е приемен родител от 2000 г. и вече е отгледала 4 деца и е получила много награди. Учи в СУ „Отец Паисий" в Стамболийски и вече е приет в Университета по хранителни технологии в Пловдив, след като е изкарал отлична оценка на тест.


Даниела завършва Професионалната гимназия за облекло „Ана Май" в Пловдив, където изучава козметика. В свободното си време работи като сервитьорка, иска да следва „Психология" в Пловдивския университет и се готви за матура по философия. Илиян ще се дипломира в Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. Специалността му са елинсталациите и ще се опита да влезе във факултета по „Автоматика и електроника" в Техническия университет. След абитуриентските балове на 24 и 25 май


тримата ще присъстват и на традиционната среща при президента Румен Радев


Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите развива изключително богата благотворителна дейност. Кампаниите в подкрепа на абитуриенти от социални институции са традиционни. Повече от 4 години насам всеки петък фондацията раздава „Топъл обяд". Редовно организира и провежда безплатни медицински прегледи. Спонсорира спортни прояви, една от които е международният тенис турнир „Plovdiv Cup". Орденът допринася и за духовното развитие на хората - често прави дарения от книги, подпомага концерти и литературни конкурси.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент