Оранжеви балони срещу тормоза над жени

Оранжеви балони срещу тормоза над жени | StandartNews.com

Младежката и женската организации на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) се включиха в кампанията на ООН "Orange the World" за борба с насилието над жени, която се провежда в дните от 25 ноември до 10 декември.
Днес и вчера те разясняват кампанията на гражданите и гостите на София, раздават оранжеви балони и тениски в метростанция „Сердика" и в центъра, където са историческите забележителности на столицата. В старта на разяснителната кампания се включи и председателят на СТСБ и вицепрезидент на Международната транспортна федерация Екатерина Йорданова.
По призива на ООН в рамките от 25 ноември (Международният ден за борба с насилието над жени) до 10 декември (Международният ден за човешки права) на публични места по цял свят се организират събития, които да изострят вниманието на обществото и да го активизират към действия за прекратяване на насилието над жени и момичета. Всеки може да подкрепите кампанията като споделя „оранжеви" снимки и съобщения на facebook.com/SayNO.UNiTE и twitter.com/SayNO_UNiTE като използва #orangetheworld и #16days за отбелязване на публикациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай