Няколко градове раздават награди за красива коледна украса

Няколко градове раздават награди за красива коледна украса | StandartNews.com

Награди за най-добра празнична украса обявиха няколко града. На 1-ви декември стартира тазгодишното издание на традиционния конкурс „Да украсим София за Коледа" – за празнична украса на сграда, балкон, двор и междублоково пространство на територията на Столична община. Кампанията ще продължи до 15-ти януари догодина. Тези, които искат да се включат в конкурса, трябва да изпратят до 3 снимки на украсата на имейл [email protected]. На страницата във Фейсбук „Да украсим София за Коледа" ще бъдат публикувани относимите към кампанията фотографии. Трима от авторите (собствениците) на украсата, събрала най-много харесвания, ще получат парични награди: първа награда – 1 200 (хиляда и двеста) лева, втора награда – 600 (шестстотин) лева, трета награда – 300 (триста) лева.

Конкурс за най-хубава коледна украса обяви и общинската администрация в Дупница. По 250 лева ще бъде наградата за всяка от четирите категории - за частен дом, обществена сграда, заведение и училище. Сградите на Община Дупница няма да участват в надпреварата, уточниха от администрацията.

Записването на желаещите да участват продължава до 12 декември. Комисия от общинския отдел "Култура" ще направи оглед на участниците от 13 до 15 декември. Победителите ще бъдат обявени на 21 декември.
За трета поредна година в кметството ще има пощенска кутия за децата, където да пускат писма с коледните си желания. На 21 декември кметът на Дупница ще изтегли трима печеливши, на които ще изпълни желанията, но само ако става дума за играчки, а не за двуетажни къщи, апартаменти, истински автомобили, каквито желания имало минали години.

Началото на коледния дух в Благоевград ще постави пъстро шествие, което ще тръгне от Съдебната палата в Благоевград от 18.00 часа днес. То ще бъде предвождано от Детски духов оркестър, мажоретки и атракциони. Деца и родители са поканени да се включат във веселото шествие на усмивки и настроение, което ще мине по централната улица на града и ще стигне до сцената на площад „Георги Измирлиев". Кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, ще запали символично коледните светлини на елхата.

Ден преди Никулден и община Сандански ще грейне в коледни светлини. Коледната елха на площад „България" и украсата й ще засияят празнично днес в 17:30 часа. Миналият петък в кметството започна приемът на материали за конкурса за най-красива коледна украса на сгради и външни пространства. Крайният срок, в който всеки може да участва, е 15 декември.

Светлините на коледната елха в Гоце Делчев и тази година ще бъдат запалени от изявен ученик, възпитаник на учебно заведение в града, който е постигнал големи успехи в учебната и извънкласната дейност. Близо 30 хиляди лампички ще светнат в Разград за Коледа. 12 хил от тях ще блестят върху 11 метровата елха, която ще грейне на 11 декември на площада пред общинския културен център.

Още три по-малки дръвчета ще светят с коледната си украса в отдалечените от центъра градски площади.
От понеделник вечер Монтана заживя с очакването на големия християнски празник – Коледа. На централния площад „Жеравица" грейна коледната елха – едно естествено дърво на над 40-годишна възраст, украсено с 2500 разноцветни лампички и 250 бляскащи стъклени топки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай