12:50 ч.

10.08.18

2 мин.

0

4

0

Н.В. Цар Симеон II за "Стандрарт": Родината има нужда от таланта на всеки свой гражданин

от редактор |

Н.В. Цар Симеон II за "Стандрарт": Родината има нужда от таланта на всеки свой гражданин

Ние всички правим държавата такава, каквато е


Какво е за нас България? Майка, дом, минало и бъдеще, кауза. Това са само малка част от отговорите, които всеки от нас би могъл да даде. Верен на каузата си да пази българското, за работи за Отечеството и да дава всеки ден по поне един аргумент на младите хора да останат и да работят за родината, "Стандарт" реши да посвети броя в деня на своята 26-годишнина на родолюбието. Потърсихме 26 знакови лица от властта, политиката, бизнеса, научните среди, за да ни кажат своята гледна точка защо трябва да останем в България и да работим за нея. Защо това трябва да направят най-вече младите хора - нашето бъдеще. Представяме позицията на Н.В. Цар Симеон II.


Родината има нужда от таланта
на всеки свой гражданин


Ние всички правим държавата такава, каквато е


Н.В. Цар Симеон II


В днешно време, когато светът е широко отворен за младите хора, решението дали да останат в България е не просто житейски избор, а истинска мисия на поколенията. Страната повече от всякога има нужда от енергията, знанията, талантите на своите младежи, от съвременния им начин на мислене най-вече. През 2005 г., когато в Люксембург подписах Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, казах, че посвещавам този акт на младите хора на Родината. Защото именно членството в ЕС им даде възможност да пътуват, да опознават други страни и култури, да получават знания в престижни европейски университети. Сега въпросът е как да направим така, че условията тук да са такива, че да ги привлекат да се връщат. А тези, които не са заминали, да не съжаляват. В този смисъл въпросът е не защо да остават в България, а какви възможности ще имат - както да развиват своите качества, така и да допринасят за просперитета на страната. Много често политиците употребяват фразата, че младите хора са бъдещето на България. И това безспорно е така. Но, за да имат онова бъдеще, за което самите те мечтаят, трябва да се положат още много усилия от цялото общество. Животът в емиграция не е никак лесен. И не само, защото нашият народ мъдро го е казал: „Камъкът си тежи на мястото". Доказването в непозната среда, раздялата с близките и приятелите, въпреки многото съвременни средства за комуникация, е и емоционално, и професионално изпитание. Винаги е имало и ще има хора, които ще търсят щастието си далеч от Родината. И в това няма нищо лошо. Въпросът е нашите сънародници да не са тласкани към такова решение, заради липсата на перспектива тук. Убеден съм, че хората са голямото богатство на България. Затова те трябва да са във фокуса на всяка една политика, за да има прогрес и в икономиката, и в образованието, и в културата, и в спорта... Затова вместо да си задаваме въпроса защо да оставаме в България, по-добре да видим как можем да допринесем да се развива. Резултатът зависи от всеки един гражданин, защото държавата не е нещо отделно от нас. Ние всички я правим такава, каквато е.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:12 · 11.08.2018
таланта за 800 дни +Велчеви+
на републиканския цар....
Потребител · 07:28 · 11.08.2018
В днешно време и ,,ЦАРЯ" и ,,ПАДАРЯ" предадоха РОДИНАТА
Потребител · 18:53 · 10.08.2018
ШОПИЯ НЕ НИ Е РОДИНА- като се освободим от шопското робство може да говорим за България
Shopeto · 09:24 · 11.08.2018
@Потребител Какво "робство" те преследва бе провинцио? Без софийско България е една шепа полуграмотни трактористи, дето так ще станат каруцари, щото няма да има кой да им дава трактори. Да беше се наапънал малко да постигнеш нещо в тоя живот, вместо само да мрънкаш.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент