Нови платени зони за паркиране в София от есента

Нови платени зони за паркиране в София от есента | StandartNews.com

"Зелена зона" в четири столични района ще бъде разширена от 1 ноември. С 1500 нови места ще се увеличи зоната в район „Възраждане", със 700 в „Красно село". Местата за платено паркиране ще набъбнат с 2200 в „Лозенец" и с 1100 в „Оборище". Това каза Румяна Милова от Центъра за градска мобилност, цитирана от БГНЕС.

В район "Красно село" зелената зона се предвижда да обхване карето от улици между булевардите „Иван Гешов", „Пенчо Славейков", „Ген. Тотлебен" и улица „Георги Софийски". Във "Възраждане" се предвижда платено да стане паркирането между булевардите „Сливница", „Константин Величков", „Александър Стамболийски", улиците „Гюешево", „Партений Нишавски", „Българска морава", „Камен Андреев", „Добруджански край", бул. „Ген. М. Д. Скобелев" – ул. „Опълченска" и ул. „Димитър Петков".

В „Оборище" новите платени места ще са в карето между булевардите „Христо и Евлоги Георгиеви", „Данаил Николаев" и „Ситняково", и улиците „Черковна" и „Султан тепе". В „Лозенец" зелена зона ще има в т.нар. „Горен Лозенец", който остана извън последното разширение на платеното паркиране през есента на миналата година. Тогава платени места бяха начертани в другата част на квартала, която е по-близо до центъра.

С новото разширение платените места ще стигнат до ул. „Сребърна". „От разширяването на зоната очакваме близо 4 млн. и 300 хиляди лева приходи за една година. Важно е да се отбележи, че до есента ЦГМ ще инвестира и 900 хиляди лева от близо 2 млн. лева за ремонт на тротоарите в зоните", уточни Милова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай