Неофит вече се чувствал "отлично" в реанимацията

Неофит вече се чувствал "отлично" в реанимацията | StandartNews.com

Негово светейшество българският патриарх Неофит все още се намира в реанимацията на болница Токуда, в момента се чувства отлично, съобщиха на брифинг тази сутрин от лечебното заведение.

Патриарх Неофит бе приет в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда през вчерашния ден със симптоми, свързани с хроничното му заболяване. Той е бил приведен в клиника по кардиология при доц. Гелев. Патриархът има известни коморбидни заболявания, свързани с възрастта, докаран е в известен дефицит по отношение на съзнанието. В момента е изведен от критичното състояние.

Той все още е в реанимация, но е в отлично състояние. Възстановени са съответните нарушения, които са констатирани. Днес започна неговата активна рехабилитация, като по-нататък екипът ще реши дали да бъде приведен в по-лек режим, заяви проф. Николай Младенов тази сутрин. Патриархът се чувства добре, в реанимацията също се чувстват добре да има Божи човек там, защото ние сме на вододела както се казва. Даже сутринта му предложихме чаша кафе и той го изпи, каза още проф. Младенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай