Неофит излезе от реанимацията

Неофит излезе от реанимацията | StandartNews.com

Здравословното състояние на Негово Светейшество Патриарх Неофит се подобрява и е изведен от реанимация. Лечението му продължава в терапевтично отделение. Това съобщиха от пресслужбата на болница "Токуда", където бе приет главата на Българската православна църква.

Патриарх Неофит влезе в болница през вчерашния ден със симптоми, свързани с хроничното му заболяване. Той е бил приведен в клиника по кардиология при доц. Гелев.

"Патриархът има известни коморбидни заболявания, свързани с възрастта, докаран е в известен дефицит по отношение на съзнанието. Възстановени са съответните нарушения, които са констатирани. Днес започна неговата активна рехабилитация, като по-нататък екипът ще реши дали да бъде приведен в по-лек режим", заяви проф. Николай Младенов тази сутрин.

На специален брифинг в Светия синод западно и средноевропейският митрополит Антоний също потвърди, че патриарх Неофит вече е в добро състояние. "Негово Светейшество българският патриарх Неофит е в съзнание и е контактен. По преценка на лекуващите лекари се налага да остане под наблюдение. Негово Светейшество не е изпадал в безсъзнание и не е открит припаднал, това са спекулации. Нормално е да му прилошее - дали заради атмосферното налягане или заради преумора. Но в крайна сметка всичко е наред. Да се молим за по-бързото му възстановяване", обяви Антоний.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай