НА ДИСКУСИЯ НА "СТАНДАРТ": Бизнесът пита за Закона за храните

НА ДИСКУСИЯ НА "СТАНДАРТ": Бизнесът пита за Закона за храните | StandartNews.com

Кога чаканият от целия бизнес и от потребителите нов Закон за храните ще премине през дългата парламентарна процедура ? На този въпрос ще отговорят земеделският министър Румен Порожанов и депутатите от ресорната комисия в парламента по време на дискусията "Да! На българските храни", част от кампанията "Да! На българската икономика".

За 11-та поредна година "Стандарт" ще събере бизнеса, властта и институциите в дните преди най-светлия християнски празник – Рождество Христово. Тогава всички българи ще подредят празнична трапеза, за да седнат около нея с надежда, че Новата година ще донесе повече здраве, късмет и берекет.

През следващите дни започва голямото коледно пазаруване. Но как потребителят да се ориентира в морето от стоки и да разпознае кои са качествени? Готови ли са контролните органи да гарантират пазаруване без рискове и измами?

На тези въпроси ще отговорят шефовете на Българската агенция за безопасност на храните и на Комисията за защита на потребителите.

При предварителното допитване производители, преработватели и търговци поставиха важни теми, които ще дадат възможност на българския бизнес да бъде по-конкурентен на огромния европейски пазар. Сред тях е възможна ли е диференцирана ставка на ДДС и обратно начисляване на данъка за фирмите от хранително-вкусовата промишленост.

Яснота по темата ще дадат експерти от Национална агенция по приходите. Каква помощ от държавата могат да ползват предприятията ни, за да излязат на чужди пазари, ще обяснят от министерството на икономиката. Шефове на международни търговски вериги ще разкажат какви шансове за продажби в други европейски страни имат българските им доставчици. Експерти ще изяснят възможностите на споразумението СЕТА и как може да се търси партньорство с китайски инвеститори.

На форума "Стандарт" ще отличи с грамоти представителите на бизнеса, които през годината са направили най-много за утвърждаване на българските марки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай