МВР дължи като неосигурени дрехи на полицаите 29,5 милиона

МВР дължи като неосигурени дрехи на полицаите 29,5 милиона | StandartNews.com

„В протеста на 5 юли ще участват полицаи, които не са на работа. Очакваме в него да се включат между 8 и 10 хиляди служители. Възможно е да са и много повече", каза в сутрешния блок на Нова телевизия Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Относно информацията, че служителите на полицията сами си купуват облеклото Кузманов заяви, че за периода 2011-2015 г. МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 29.5 милиона лева. „Това означава, че колегите са подпомогнали системата с 30 млн. лева", заяви той. Относно информацията, че складовете са пълни с униформи Кузманов уточни, че там има зимни униформи и то не за всички служители. „Колегите и тази година ще си купят само фланелките, с които да работят през лятото, за да им бъде комфортно", добави той. Според него не е коректно държавата по този начин да рекетира служителите на МВР – с поддръжката на техника и закупуването на дрехи.

Администрацията в МВР е необходима. Ако бъде сведена под тези нива ще е фатално за системата", смята той. Кузманов добави, че много биха искали да имат разговор с премиера Бойко Борисов. „Надяваме се тази среща да бъде преди протеста, защото след това ще е безсмислена", категоричен беше той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай