МВнР: Няма загинали българи в самолетната катастрофа /ОБНОВЕНА/

МВнР: Няма загинали българи в самолетната катастрофа /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидент с разбил се пътнически самолет в Подмосковието, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По-късно информацията беше потвърдена от българското посолство в Москва, което е получило потвърждение от руските власти, че на борда не е имало българи.

По-рано днес пътнически самолет на Саратовските авиолинии се разби в Подмосковието със 71 души на борда - 65 пътници и 6 души екипаж. Самолетът Ан-148, изпълняващ полет от летище Домодедово (Москва) за град Орск, след излитане е изчезнал от радарите. Към този момент няма български граждани, които да са търсили съдействие от българските дипломатически мисии. Посолството в Москва следи развитието на ситуацията и е поискало информация за пътниците на борда.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на посолството на Република България в Москва +7 495 234 0226, както и на денонощния телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен центъ‪р" ‬+359-2-948-2404; +359-2-971-3856‬.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай